Gemeente en Ondernemers Hechtel-Eksel promoten lokaal en digitaal eindejaarsshoppen!

Nu niet-essentiële winkels de deuren moesten sluiten, willen gemeente en Ondernemers Hechtel-Eksel hen samen een hart onder de riem steken. Dat doen ze met een aantal leuke acties die lokaal en digitaal winkelen in de kijker zetten. En die komen op het juiste moment, want iedereen start dit jaar al vroeger met zijn eindejaarsinkopen.

Heel wat winkels moesten sluiten omwille van de verstrengde lockdown. Zij kunnen wel nog online verkopen en een afhaalpunt organiseren. Daarom lanceren gemeente en Ondernemers Hechtel-Eksel nu een aantal acties waarbij ze lokaal en digitaal shoppen in de belangstelling plaatsen. Zo willen ze lokale handelaars helpen om hun zaak, ondanks de lockdown, toch draaiende te houden.

Facebookwedstrijd met wekelijkse prijs

“Allereerst organiseren we een winactie. In november en december kan je op Facebook wekelijks een gemeentelijke geschenkbon ter waarde van €10 winnen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is het ons Facebook-profielkader gebruiken en er de hashtag #ikshoplokaalendigitaalinHechtelEksel bij typen,” legt schepen van economie Nele Lijnen uit. “Deelnemen is belangrijker dan winnen. Hoe meer mensen het Facebook-profielkader gebruiken, hoe meer mensen we kunnen aansporen om lokaal en digitaal te kopen,” verduidelijkt burgemeester Jan Dalemans.

Aanvulling op Winkelhier-actie

De Facebookwedstrijd is een aanvulling op de Winkelhier-actie, die van 15 oktober tot 30 november loopt en waarbij je €5 extra krijgt bij aankoop van €50 aan gemeentelijke geschenkbonnen. “We roepen iedereen op om massaal van de actie gebruik te maken, met het devies ‘Koop nu, steun later’. De bonnen zijn immers één jaar geldig, waardoor je ze na de lockdown nog kan besteden. Perfect dus als eindejaarsgeschenk,” licht Dalemans toe.

Mondmaskers voor winkelpersoneel, affiches voor etalages

Het gemeentebestuur maakt de actie ook offline goed zichtbaar. “We voorzien bedrukte mondmaskers voor winkelpersoneel en, net zoals tijdens de eerste lockdown, etalage-affiches waarop de handelaar aangeeft of hij/zij een afhaal- en/of leverservice biedt. Zo is het voor voorbijgangers meteen duidelijk of ze bij deze handelaar nog terecht kunnen,” voegt Lijnen eraan toe.

Shop je rijk!

De Facebookactie gebeurt in samenwerking met Ondernemers Hechtel-Eksel. Zij organiseren immers in december hun eindejaarsactie ‘Shop je rijk!’ waarbij het Facebook-profielkader ook een rol zal spelen. Vandaar dat je zowel het gemeente– als het ondernemerslogo op het profielkader vindt. “Met ‘Shop je rijk!’ kunnen Hechtel-Ekselaren bij de deelnemende handelaars tot €1.500 aan bonnen winnen. De moeite, toch?” besluit Leo Jaeken, voorzitter van Ondernemers Hechtel-Eksel.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook & Twitter

FacebookOndernemers-logos
Bekijk ons op Facebook en Twitter

Snel en efficiënt communiceren doen we via FaceBook en Twitter, 'Like Us' of 'Volg Ons' en blijf op de hoogte van de laatste info !

Contacteer Ons

vzw De Ondernemers Hechtel-Eksel       -        Don Boscostraat 22         -         3940 Hechtel-Eksel                 -                 Contacteer ons