Belangrijke info - FOD economie

Belangrijke informatie van FOD economie

van: Melissa Bongiorno, Deskundige lokale economie bij de gemeente Hechtel Eksel.
  
Handelaars / ondernemingen (slagers, bakkers, apothekers,….)  die in hun zaak/bedrijf gebruik maken van weegtoestellen en weegbruggen moeten in heel wat gevallen dit toestel laten herijken.
Deze herijking moet gebeuren door een erkende keuringsinstelling die het toestel dat voorzien is van een groen vignet met jaartal of een CE- markering op ijkplaatje van het toestel. Iedereen moet voorzien zijn van een wettig weegtoestel.
De ijkingen gebeuren om de 4 jaar. De naleving van de regelgeving gebeurt door de FOD Economie, dienst Metrologie. Er worden ook controles uitgevoerd bij de handelaars. Wil je dus in regel zijn controleer je best of jouw weegtoestel is geijkt. Er worden geen waarschuwingen gegeven, enkel boetes.

Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website van de FOD Economie , dienst Metrologie (www.economie.fgov.be) . Alle informatie betreffende aangifteformulieren, erkende ijkinstellingen, … zijn te vinden op de gemeentelijke website www.hechtel-eksel.be of aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook & Twitter

FacebookOndernemers-logos
Bekijk ons op Facebook en Twitter

Snel en efficiënt communiceren doen we via FaceBook en Twitter, 'Like Us' of 'Volg Ons' en blijf op de hoogte van de laatste info !

Contacteer Ons

vzw De Ondernemers Hechtel-Eksel       -        Don Boscostraat 22         -         3940 Hechtel-Eksel                 -                 Contacteer ons